11 Ağustos 2007 Cumartesi

Dikişler

Mavi triko bluzum
Çocuklarımın sürekli giymem için ısrar ettikleri ve severek giydiğim bir kazağımdı.O zamanlar 2 ve4 yaşında olan çocuklarım anne mavi giysene anne en sonnunda dayanımadım ve oğlum siz bana neden bukazaağı giydiriyorsunuz söyleyin bakayım dedim,meğerse bana mavi çok yakışıyormuş ondan.Şimdi biri 2. diğeriise 4.sınıftalar.Eski özelliği kalmadı ama yinede güzel.Peluş kumaşları anımsatıyor biraz yandan ve kollardan yırtmaç bıraktım kenarlarını ise kendi renginde yünle oyaladım.Çift en 120-130cm kumaş gidiyor.Yani yapmasını ve yakıştırmasını bilene herşey güzel kendi markamızı ve kendi modamızı kendimiz oluşturup milyonlarısokağa atmaya hiç gerek yok bence.
Panço şeklinde şal
Yapılışı tamamen haroşa olup 8x100gr. yüngitti.Biraz zamanımı aldı ama değdi doğrusu arkadaşlarımda çok beğendi aslında geçen sene yapmıştım siteye yeni koymak nasip oldu.Stok yapmam her zaman işe yarıyor elimin altında her zaman bir şeyler oluyor çünkü.
Kına yeşili tığ işi yelek
Kızım için ördüğüm pançoFıstık yeşili dantbel luz
Kızım için diktiğim askılı elbise
Modelini kendim uygulayıp diktim ,için birman kumaşla astarladım.Sol göğüs üzerinede kendi kumaşından bir gül hazırlayarak,uçlarını da yaprak görünümü şeklinde bir fiyonkla tamamladım.

Siyah file hırka
siyah etek veya pantolonla mükemmel uyum sağlayabilecek bir model,bunları yaparken kesinlikle bir kopyalama falan yapmıyorum tamamen kendi hayal gücüm çalışmayı ve üretmeyi seviyorum zaten bloğumdaki pek çok şey benim eserimdir.Alıntıları başkalarını taklit etmeyi hiç sevmem ama beğendiklerimi alıp yayınlayabilir,onlardan yararlanabilirim.Emek harcayan herkese saygım sonsuzdur,herkesinde öyle düşünmesini isterim. İşlemeli ve oyalı bluz
Kız kardeşimin Sivas­­­'tan kızıma dikip gönderdiği oyalı ve işlemeli bir bluz dğrusu harika yapmış ellerine sağlık.
Kımızı renkli gecelik
Panço ,yelek ve etek Soğuk günler için harika üçlü takım kızıma örgüpanço örmüştüm çok hoşuma gitti sonra böyle bir fikir geldi aklıma uyguladım çokda güzel oldu doğrusu,hem sıcak hemde rahat.Yapılışıda çok basit 90-100 cm kumaşı boylamasına ortadan ikiye ayırın aynen örgü pançodaki gibi kısa kenarları uzun kenarlarla birleştirin ortada yaka oyuğunu bırakın yalnız kumaş olduğu için yaka biçimsiz durur bunun için omuzlardan pens yapın.Kenarlarını 2cm payla kapatın,yalnız çiften olmasına dikkat edin.
Tunus işi bir patik Tunus işi Resimde güzel çıkmadı asa çok güzel olduğunu söyleyebilirim.Bu örneği yeleğe ben uyrladım,değişik bir model olduğu için çokta büyük ilgi gördü çevremden tabiiki tek şişle örgü örmesini bilmeniz gerekiyor. Yazlık bluz
Sizlere çok amaçlıbir bluz modeli vereceğim bugün.Genelde parçalara göre model ayarlıyorum ,çünkü her zaman modeller uymayabiliyor en uygun modeli verebilmek çok önemli,maliyetide tabiiki..Ben genelde hesaplı ve kaliteli olanları tercih ederim zaten bu kumaşların bana maliyeti ise duyduğunuzda belki dudaklarınız uçuklayacak ama yinede söyleyeyim tam 2ytl genelde pahalı kumaşlarıda tercih ederim ama her zaman değil önemli olan ekonomik vede pratik olmak neyi nerde ne zaman yaptığınızı bilmelisiniz .Kumaşları alırken mutlaka değişik vede kullanımı kolay ve rahat olan kumaşları tercih ediyorum.Artık bunlar bende bir alışkanlık oldu.Bu model de tamamen benim eserim belirteyim dedim..
Oyalı Bluz

Diktiğim Bir Blüz